Title and place unknown - de aankondiging van de dood van de mens from Silvie Konings on Vimeo.

In een schemergebied tussen manipulatie en werkelijkheid, wacht een wereld om gevonden te worden. De dansers worden op de proef gesteld, ze gaan de confrontatie aan met zichzelf als individu, als mensen en de technologie. Audiovisueel licht en geprojecteerde vormen als onbekende kracht die hen manipuleert. Wie zal er winnen, is er wel een winnaar of zijn we allemaal onderdeel van het grotere geheel? Onze huidige maatschappij is helemaal doordrongen van techniek en dan komt langzaam de vraag waar wij staan als mens te midden van deze technologische wereld. Kan deze techniek ons over gaan nemen? Wat is onze rol als mens? Zijn wij de aanstichter of zijn wij een lijdend voorwerp.

‘Title and place unknown – De aankondiging van de dood van de mens’ is een interactieve audiovisuele/dansvoorstelling met in het hart van de voorstelling een organisch werk dat transformeert per keer dat de voorstelling speelt. De mens zal verdwijnen zoals een gelaat in het zand aan de rand van de zee (laatste regel uit ‘De woorden en de dingen’, 1966 Foucault). Michel Foucault was een Franse filosoof (1926-1984), hij stelde dat de ‘ik’ geen vaststaande identiteit was, maar beïnvloed wordt door de structuur om hem heen. Zijn wij nog wel vrije autonome burgers? In zijn late werk doet hij een beroep op de mens om het eigen bestaan een bepaalde richting of vorm te geven.

TOTAALBELEVING

Met de voorstelling gaan we verder dan een crossmediale dansvoorstelling alleen. We ontleden film tot licht en schaduw.
We zijn in een industriële ruimte met dansers, lijnen en licht. Dan komt de geur van gras bij je binnen en raak je even het spoor bijster.

Title and Place Unknown – De aankondiging van de dood van de mens : Trailer

  • Categorieën →
  • Video Installatie
 
 
Back to top